Kaart van Amstelveen

KAART VAN AMSTELVEEN

Op de Kaart van Amstelveen staan de Amstelveense sport- en beweegaanbieders centraal. De kaart van Amstelveen omvat alle activiteiten en evenementen die de Amstelveense  sport- en beweegaanbieders helpen en ondersteunen. Hierdoor verbeteren en/of versterken we de sport- en beweegaanbieders, bijvoorbeeld met het werven van nieuwe leden of het mede organiseren van evenementen. Zo kunnen we er voor zorgen dat Amstelveen een aantrekkelijkere plaats is om te wonen, werken en sporten. 

Zo organiseren we onder andere in samenwerking met de sport- en beweegaanbieders ieder kwartaal beweegclinics voor het Amstelveense basisonderwijs. Kinderen komen op die manier in aanraking met diverse sporten en kunnen meteen doorstromen naar een sport die ze echt leuk vinden. Vanuit de BesturenAcademie organiseren we diverse workshops voor verenigingen, coaches, trainers en (ouders van) talenten en ieder jaar organiseren we het sportgala om de Amstelveense kampioenen en verenigingen in het zonnetje te zetten. 

DOELSTELLING

Organiseren van evenementen en activiteiten met als doel om de Amstelveense sport- en beweegaanbieders te ondersteunen en te versterken en de gemeente Amstelveen aantrekkelijker te maken om te wonen, werken en sporten.

MAATSCHAPPELIJKE OPBRENGSTEN

Door de kennis, kundigheid en ervaring van de afdeling Sportservice van AmstelveenSport kunnen wij de sport- en beweegaanbieders ondersteunen bij organisatorische vraagstukken waardoor zij de organisatie kunnen laten groeien of nieuwe activiteiten kunnen aanbieden. Indien wij het vraagstuk zelf niet kunnen oplossen, doen wij een beroep op ons grote netwerk van Amstelveense (sport)professionele organisaties. Dit alles zorgt ervoor dat Amstelveen aantrekkelijker wordt als sportgemeente en meer inwoners van Amstelveen ervoor zullen kiezen om in Amstelveen te gaan of blijven sporten. 

DEELNEMERS

165 grote en kleinere sportverenigingen in Amstelveen.
300 deelnemers aan het sportgala. In Samenwerking met diverse Amstelveense sport- en beweegaanbieders hebben we 251 beweegclinics georganiseerd voor het Amstelveense basisonderwijs

PARTNERS

Gemeente Amstelveen 
Ondernemersvereniging Amstelveen 
Sport- en beweegaanbieders Amstelveen 
Cobra Museum 
GewoonDoen! 
Beround/Sandwich Hub 
Buffel productions 
Ruad Solutions 
Basis Onderwijs
Voortgezet Onderwijs

Ondersteuning voor verenigingen

Amstelveen kent een rijk verenigingsleven. Er zijn 165 grote en kleinere sportverenigingen die 36 verschillende sporten vertegenwoordigen.

Sportverenigingen zijn vervlochten met Amstelveen en bieden een rijke sociale omgeving voor de inwoner. Juist in deze tijd van beperkingen helpen we verenigingen met het nadenken over wat er wél kan. We helpen met het bedenken van nieuwe manieren om mensen betrokken te houden bij het verenigingsleven. We bieden hen de kans online trainingen op te nemen, helpen met anders kijken naar trainingen, zoals trainen in groepen van twee of vier en we denken mee om de financiële schade zo beperkt mogelijk te houden, dat is onze meerwaarde.

In 2020 hebben we wel voor de verenigingen clinics op basisscholen kunnen regelen. Zo kunnen kinderen tijdens de gymlessen kennismaken met verschillende sporten en een sport kiezen die écht bij hen past.

De workshops die het bestuur ondersteunen, hebben we dit jaar online gegeven, al bleek daar aanzienlijk minder animo voor dan voor de “live” versies.