Intro Sportservice

Wat kijken we terug op een raar jaar! Op het moment van schrijven is het mei 2021 en nog steeds gelden er strenge maatregelen wat betreft sport en bewegen.

Voor aanvang van een nieuw jaar plannen wij met ons team van enthousiaste buurtsportcoaches een heleboel leuke sport- en beweegactiviteiten waarmee wij, gedurende het jaar, meer Amstelveners aan het bewegen krijgen. Zo hadden wij voor 2020 ook een heleboel activiteiten in de planning staan. Het jaar  begon goed en we hadden geen idee wat ons te wachten stond, maar wat is het jaar uiteindelijk anders gelopen!!

Sportgala

Eind januari begonnen we met ons jaarlijks sportgala. Dit evenement wordt ieder jaar groter en professioneler aangepakt met een beperkt budget. Ieder jaar is het weer de vraag waar we het gaan organiseren. We hebben het onder andere al in diverse sportzalen, de schouwburg en de laatste jaren bij het Amstelveen College en Keizer Karel College georganiseerd, maar voor deze editie wilden wij een unieke locatie zoeken. Uiteindelijk was het onze wens om sport en cultuur samen te brengen en waar kon dit beter dan in het Cobra museum. Tussen de tentoonstellingen van Polke vs Blaudzum en Intens Mexico! waren ruim 250 genodigde getuigen van de huldiging van de Amstelveense kampioenen en de uitreiking van de oeuvreprijs aan oud-topsporster en talentbegeleider van AmstelveenSport Agnes Brunninkhuis.

Corona

De berichten uit de rest van de wereld werden steeds heftiger en op 16 maart 2020 kregen wij het slechte nieuws dat vanwege de gevolgen van corona alles dicht moest en Nederland ging in een (achteraf eerste) lockdown. Alle sportaccommodaties en verenigingen moesten hun deuren sluiten en de leden mochten niet meer bij de vereniging trainen. Omdat de richtlijnen van de overheid en het RIVM niet heel duidelijk waren, kwamen er heel veel vragen bij ons terecht. Soms wisten wij de antwoorden ook niet, maar dan konden wij terecht bij het NOC*NSF of RIVM.
Net als alle Amstelveense verenigingen werden wij ook geconfronteerd met de maatregelen en richtlijnen. Toen de lockdown eenmaal een feit was, zijn wij direct met alle buurtsportcoaches bij elkaar gaan zitten en hebben we gekeken naar wat er wel mogelijk was.

Ik moet nog iets noemen over de toename van buitensporten (hardlopen, fietsen etc.)

Online activiteiten

Om toch zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen, zijn wij gestart met online beweeglessen voor jong en oud. Mensen konden deze lessen volgen via onze website en social mediakanalen. De eerste lessen waren voor ons ook nieuw maar uiteindelijk is de kwaliteit van de lessen sterk verbeterd. Naast de onlineactiviteiten hebben wij gedurende het hele jaar gelukkig ook een aantal activiteiten fysiek door kunnen zetten. Dit ging met name om de wandelactiviteiten. Het aantal deelnemers was wel afhankelijk van de voor dan geldende maatregelen met natuurlijk altijd de inachtneming van de 1,5 meter afstand. De wandelgroepen waren altijd gevuld met enthousiaste wandelaars die het ook prettig vonden om een praatje te maken.

Nationale Sportweek

Zo af en toe werden de maatregelen versoepeld en was het toegestaan om met grotere groepen activiteiten te doen. Zo mochten we in september tijdens de Nationale Sportweek grotere activiteiten organiseren en deze kans hebben we dan ook met beide handen aangegrepen. Tijdens deze week hadden we voor alle doelgroepen activiteiten georganiseerd, maar er waren twee activiteiten die ik eruit wil lichten, dit waren de Amstelveense fietsdag en Bewegen met Olga Commandeur. Tijdens de fietsdag hebben in totaal 40 deelnemers o.a. een fietstest en  .. km afgelegd, maar het hoogtepunt van de week was toch de activiteit met, Nederland in Beweging presentatrice, Olga Commandeur. Verdeeld over twee groepen gaf zij voor deze ene keer een Amstelveen in Beweging les aan 80 deelnemers!

Lockdown 2

De genomen maatregelen hebben geen effect en worden steeds verder aangescherpt wat ertoe leidt dat er in december een tweede lockdown wordt aangekondigd. Dit betekende dat we het nieuwe jaar weer niet konden starten met nieuwe activiteiten.

Hopelijk bent u goed het jaar doorgekomen en bent u voldoende aan bewegen toegekomen. Mocht dit niet het geval zijn, neem contact met ons op of doe mee met een van onze online workouts!

Joris van Soerland
Manager Sportservice
AmstelveenSport